Gewapende technieken

Beoefening

Kobudo betekent Oude Krijgskunst. Deze vlag dekt vele ladingen en paradoxaal genoeg wordt de term ook gebruikt om de wapen- technieken van het eiland Okinawa aan te duiden. Dit terwijl deze wapens nooit echt gebruikt werden door de Samurai.

De wapens waar wij mee leren omgaan zijn de wapens van de krijger. En de technieken die bestuderen zijn afkomstig van een zeer oude school, de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Deze school werd opgericht door Iizaza Choisaï Iyenao in het midden van de 15e eeuw en werd van toen af doorgegeven van meester op leerling tot in onze tijd. De school is erkend als Cultureel erfgoed van de Chiba provincie (in Japan).

Binnen het Aikibudo bestuderen we naast het traditionele Katori Shinto Ryu ook het Iai Jutsu Yoseikan Shinto Ryu.

Kobudo is een van de traditionele pijlers van het Aikibudo en staat naast de manuele technieken. Net zoals de manuele technieken heeft het ook het potentieel om door te groeien tot meer evolutieve toepassingen.

Maar de basis zelf, die blijven we onveranderd bestuderen. De school omvat de technieken van het Japanse zwaard, de Katana, zowel in Ken Jutsu als Iai Jutsu. Daarnaast worden onder andere ook nog de staf (Bo Jutsu), hellebaard (Naginata Jutsu), de speer (So Jutsu) bestudeerd.